Киев съобщи, че е ударил руския ракетен крайцер Москва с противокорабна ракета. Министерство

...
Киев съобщи, че е ударил руския ракетен крайцер Москва с противокорабна ракета. Министерство
Коментари Харесай

Крайцерът Москва е ударен от украинска ракета, САЩ дават 800 млн. долара на Украйна във военна помощ

Киев заяви, че е ударил руския ракетен крайцер " Москва " с противокорабна ракета. Министерство на защитата на Руската федерация от своя страна също оповести информация, че  корабът е съществено развален вследствие на пожар, породен от взривени муниции. Екипажът е изцяло евакуиран, аргументите за пожара се откриват, споделят руснаците. 

Продължават и известията за трупове на цивилни, които се откриват в обитаемоте места, през които са минали съветските военни сили. Повече от 100 тела са намерени в североизточната украинска област Суми след изтеглянето на съветските войски. „ За страдание този брой се усилва всеки ден, откриваме тела с вързани ръце, със следи от мъчения, с изстрели в главата, това са ужасни неща “, сподели губернаторът на района Дмитро Живицки пред публицисти в сряда.

Много хора към момента са в неопределеност или в съветски плен.

Руската войска твърди, че е поела напълно контрола над пристанището на украинския град Мариупол. Търговското пристанище е " освободено " от украинските бойци на Азов, сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков в сряда. Останалите украински войски са " блокирани и лишени от опцията да избягат от обкръжението ".

Екипажът на българския кораб  " Царевна " през вчерашния ден беше евакуиран. 

Украинският държавен глава Володимир Зеленски даде светлина и по проблема с отказаната аудиенция на немския президент - не е имало запитвания за вероятно посещаване на федералния президент Франк-Валтер Щайнмайер в Украйна, твърди той. „ Аз като президент и нашият офис не сме получавали никакви публични запитвания от федералния президент и канцеларията на федералния президент по отношение на посещаване в Украйна. ”

До момента се знае, че - петимата е трябвало да се срещнат на границата сред Полша и Украйна във вторник вечер, след което да отпътуват за Киев с трен и да дойдат на сутринта в украинската столица на 13 април. 

Вчера зеленски одобри президентите на Полша, Латвия, Литва и Естония в Киев. Посещението на президентите на „ четирите страни – другари на Украйна “ беше потребно и ползотворно, сподели Зеленски в обичайното си видеообръщение. Президентите на тези страни помагаха на Украйна от първия ден; които не се поколебаха да доставят оръжие на Киев и които нямаха подозрения по отношение на глобите против Русия, добави той. 

Съединените щати дадоха обещание още 800 милиона $ военна помощ за Украйна. Наред с други неща, би трябвало да бъдат доставени артилерийски системи, танкове и хеликоптери, заяви Белият дом в сряда след телефонен диалог сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и украинския президент Владимир Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР